Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Forventningernes møde med Paris

Forventningernes møde med Paris
Udgivet tir d. 31. okt 2017, kl. 15:15
Hilsen fra ungdomsrådgiveren

Udgivet i kirkebladet november 2017

Paris er en sagnomspunden by fyldt med romantiske historier om store filosoffer, franske fortovscaféer, grandiose boulevarder og perfekte croissanter. Mødet med den franske hovedstad er derfor med god grund fyldt med en masse forventninger, og selvom Paris bestemt er leverandør af fantastiske kulisser og sublim madlavning, er den franske kultur også meget andet. Derfor stemmer virkeligheden ikke altid overens med forventningerne, og pludselig står man over for noget helt andet end det, man havde forberedt sig på. Det kan være lidt af en skuffelse at skulle justere sine forventninger til virkelighedens Paris, men kan man betragte det uventede som en mulighed for at lære nye ting om sig selv, vil man måske endda opdage, at man er (endnu) sejere, end man troede – og at Paris stadig er temmelig fantastisk!

Frederikskirken er en lille bid Danmark for jer danskere, som har bosat jer for en kortere eller længere periode i Paris. Ved at skabe en tryg base for jer, vil vi gerne facilitere, at I tør kaste jer ud i den franske kultur, som omgiver jer hver dag.

Ofte er det i mødet med det fremmede, at man bliver bevist om det, man selv kommer fra og står for. Er man oveni købet i stand til at lade den franske og danske kultur indvirke på hinanden og forene det bedste fra begge verdner, opstår noget ganske nyt. I kirken ser vi det eksempelvis til sprogcafé, hvor franskmænd kaster sig ud i at lære det danske sprogs bizarre udtale, og hvor danskere kæmper for at huske de uendelige franske verbalbøjninger, alle med stor rummelighed over for hinanden.

Disse møder, forventninger, sammenstød, kulturud- og forvekslinger på tværs af det danske og det franske definerer på mange måder det at være ung dansker i Paris på godt og ondt. Det ønsker vi i Frederikskirken at forevige på læsesalens vægge, og denne vinter inviterer vi jer derfor til at deltage i en fotokonkurrence, som du kan læse mere om på side 22.

Forventninger hører også juletiden til, og i kirken har vi hvert år store forventninger til julebasaren, som i år falder d. 1.-3. december. Udover at være et fantastisk samlingspunkt på tværs af generationer og et arbejdsfællesskab med over 100 frivillige, sikrer basaren penge til kirkens drift og aktiviteter. Jeres hjælp i både ugen op til og under basaren er helt uundværlig, og vi håber derfor, at I er mange, der har lyst til at give en hånd med. Vi runder det hele af med en velfortjent julefrokost på basarens sidste dag. I melder jer som frivillige ved at sende en mail til mig på ungkontor@frederikskirkenparis.dk

Med forventningen om en skøn vinter i Paris,

Maria