Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Forår, vi er klar!

Forår, vi er klar!
Udgivet fre d. 16. feb 2018, kl. 15:42
Hilsen fra ungdomsrådgiveren

Udgivet i kirkebladet marts-juni 2018

I skrivende stund har regn i flere uger fået Seinen til at gå over sine bredder for blot at blive efterfulgt af et snevejr, der udfordrer parisernes påklædning og transportsystem. Det kan være svært at tro på, at foråret lurer lige om hjørnet, men mon ikke, at de kommende måneder alligevel vil bringe solskin, grønne haver og lyse nætter. Jeg ved i hvert fald, at flere af jer længes efter de varmere stunder, mig selv inklusiv.
For de af jer, der allerede har været her et stykke tid, er den første spænding forbundet med den nye parisiske tilværelse ved at aftage, og hverdagens rutiner har muligvis sat ind. Samtidigt har I også overvundet en del forhindringer på vejen og lært en masse om jer selv – noget, I kan tage med jer resten af livet. De af jer, der netop er ankommet, går en tid i møde, hvor I på godt og ondt vil blive konfronteret med jeres egne værdier og grænser. Da vi for nyligt holdt fernisering på udstillingen ”Paris med danske øjne”, satte en af jer så fint ord på denne proces:

Når man rejser til et andet land, stiller man pludseligt spørgsmål ved en masse ting, der altid har været en selvfølge. I Paris har jeg har lært meget om mig selv, og hvorfor og hvordan jeg har fået de værdier og holdninger, jeg har. Dermed har jeg haft mulighed for at revidere dem på en måde, jeg aldrig ville have gjort, hvis jeg var blevet i Danmark. Så for mig repræsenterer Paris mødet med mig selv og min kultur.

Paris indebærer for mange af jer en periode i jeres liv, hvor I får overskredet og overvundet nogle grænser, og samtidigt også bliver bedre til at sætte dem, selvom det ikke altid er nemt. Med marts måneds indtog går vi officielt ind i det parisiske forår, og jeg tør godt love, at det vil få alting til at virke lettere.

I Frederikskirken byder de kommende måneder på mere bevægelse, mere mad og mere fordybelse. De byder også på flere nye faste aktiviteter, som jeg håber, I vil tage godt imod. Vi åbner op for en ny fransk litteratursalon, hvor vi vil mødes to gange inden sommerferien og dele vores passion for fransk litteratur. Læs mere om dette på side 24. Et andet nyt tiltag er fællesspisning ca. en gang om måneden, hvor vi vil samles over et dejligt måltid mad til små penge, så alle kan være med – forhåbentligt snart på vores skønne terrasse! Bemærk, at vi disse aftener allerede mødes kl. 19.

Også yoga har vi fået fast på programmet hver torsdag kl. 18-19, og det kan du læse mere om på side 24.

Det parisiske forår er magisk, og jeg glæder mig til at dele det med jer,

Maria