Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Vinter à la française

Vinter à la française
Udgivet tor d. 1. nov 2018, kl. 15:46
Hilsen fra ungdomsrådgiveren

Efteråret har meldt sin ankomst i Paris med brune blade i de smukke haver og varmelamper på fortovscaféerne. Snart skal vinterfrakken frem, og de mørke dage bliver endnu koldere. Det er nu, at skønne Paris også viser sine mindre blide sider. Det kan synes uretfærdigt, for det er samtidigt også nu, at mange af jer gør status på den første tid i jeres nye tilværelse som parisere på godt og ondt. For de af jer, der har fast bopæl hos franske familier, kan denne periode synes særligt overvældende. Det kan være svært at finde sin plads i de nye rammer, der er sat for en, med nye - og til tider uforståelige - krav og forventninger. Tanker som; er det her rigtigt for mig? Hvad er min rolle? Kan jeg klare opgaven? Ville det være bedre at finde et job hjemme i Danmark? melder nemt deres ankomst og gør den franske vinter en smule uoverskuelig at gå i møde.
At tvivle og møde modstand er en naturlig del af det at være plantet i den franske kultur, og hjemve er en uundgåelig del af det at bo udlandet. Prøv i stedet at vende den parisiske vinter til noget positivt; gå på nogle af de utallige inspirerende franske museer, drik varm kakao under tæppet på en café med en ny veninde og kom ind i Frederikskirken til dansk indehygge - og så lover jeg dig, at det hele bliver både lysere og lettere.

Et sted, hvor jeg kan garantere, at du er uundværlig, er ved kirkens årlige julebasar, som i år løber af stablen d. 30. november, 1. og 2. december. Både i ugen op til og under selve basaren er der brug for al den hjælp, vi kan få, og jeg håber derfor, at I er rigtig mange, som har lyst til at hjælpe til! Basaren er både et enestående samlingspunkt på tværs af generationer og et frivilligfællesskab på over 100 mennesker, men den danner også økonomisk eksistensgrundlag for alle de kulturelle og sociale aktiviteter, vi tilbyder resten af året.
Vi slutter basarens sidste dag af med en velfortjent julefrokost for alle frivillige. Gå ikke glip af at være en del af årets begivenhed og meld dig som frivillig hos mig på ungkontor@frederikskirkenparis.dk.

Jeg glæder mig til at tilbringe den parisiske vinter i jeres selskab, 
Maria