Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Paris er...

Paris er...
Udgivet fre d. 27. sep 2019, kl. 15:21
Hilsen fra ungdomsrådgiveren

Første gang jeg besøgte Paris, blev jeg slået omkuld af byens storhed, charmerende brostensbelagte gader og lækre bagværk. Da jeg senere flyttede hertil for at studere, lærte jeg også om Frankrigs umulige administration, utallige strejker og uforståelige regler. Da jeg 2. og senest 3. gang flyttede tilbage til byen, blev endnu flere lag tilføjet min oplevelse af Paris på både + og - siden. Og måske det egentlig er meget sundt; for det er oftest den romantiske forestilling om den storslåede franske hovedstad, der i første omgang får os hertil, men det er den nye hverdag med alt, hvad den indebærer, der får os til at blive...

Efter nu sammenlagt tre år som parisisk dansker, har jeg lært, at Paris er mange ting. Byen kan være en b***h, der giver dig en lussing, præsenterer dig for uforudsete udfordringer, og den kan være grå, kold og kropumulig. Det kan føles uoverskueligt at forsøge at forstå franskmændenes hurtige samtaler, det bureaukratiske system og de mange (underlige og unødvendige) regler. MEN på samme tid kan Paris være den smukkeste kulisse til dit liv; med fantastiske grønne oaser, sandfarvede bygninger så langt øjet rækker på store boulevarder og vidunderlige fortovscaféer, der alt sammen bidrager til en stemning, der er svær at sætte ord på. 

I Frederikskirken ønsker vi at skabe nogle rammer, der både understøtter din nye parisertilværelse og giver dig et lille dansk “afbræk” fra den. Her kan gå til franskundervisning ved dygtige Nanna, du kan deltage i den dansk-franske sprogcafé ca. en gang om måneden, eller du kan se en fransk film til tirsdagsaften. Du kan også lægge vejen forbi os til et arrangement, hvis du savner lyden af danske stemmer og gerne vil møde andre danske unge, der ligesom dig ønsker at skabe nye venskaber og netværk i byernes by. For at klæde dig bedst muligt på til dit pariserventyr arrangerer vi lørdag d. 7. september en au pair frokost og en velkomstmiddag for alle danske unge i Paris. Dette efterår skal vi også på en hyggelig og mindeværdig udflugt til Normandiet, vi skal lære om bæredygtig mode ved designer Bettina Bakdal, og vi skal spise masser af god mad i hinandens selskab. 

Jeg glæder mig til at møde jer alle,
Maria