Boligsøgning i Paris

At finde en bolig i Paris er ikke altid let, og det er desværre også dyrere, end man er vant til fra Danmark. De boliger, der oftest tilbydes, er værelser, studios og små lejligheder. Et studio er en lille et-værelses lejlighed med lille køkkenafdeling, toilet og bad. For et studio på 10-15 km2, skal man regne med at betale mellem 800-1000 € pr. måned.

Det er nemmest at finde bolig, når du er i Paris, dels fordi udlejer vil kunne se eventuelle lejere, før der lejes ud, og dels fordi det for dig er det sikreste at have set udlejer, kvarteret og boligen, inden du siger ja til noget. HUSK!  Lad være med at betale for noget, du ikke har set eller har fået papirer på, da du kan risikere at miste dine penge.

Vær opmærksom på, at når der i en fransk boligannonce står ”charges comprises”, dækker huslejen normalt alle udgifter - undtagen el.

Du kan bl.a. finde boligannoncer på vores hjemmeside HER . Prøv også at kigge forbi den amerikanske kirkes store opslagstavle (63, Quai d’Orsay, 75007), hvor der bliver sat nye annoncer op hver torsdag (både job og bolig).
Du kan også kigge forbi den svenske kirke, som også har en opslagstavle (9, Rue Médéric, 75017).

Som regel betaler du 1-3 måneders husleje i depositum. Husk altid at lave en skriftlig kontrakt med udlejer.

Når du søger efter en bolig, særligt igennem et agentur, men også til tider gennem private udlejere, vil du komme ud for at skulle vedhæfte en "dossier" til din ansøgning. Dette er din dokumentation over for udlejeren for, at du kan betale huslejen. Det kan variere hvilke papirer, udlejer har behov for at se, men oftest skal du enten selv kunne dokumentere en løn svarende til 3 gange huslejen, eller, hvis du ikke selv har denne indtjening, have en garant, der hæfter for betaling i tilfælde af, at du ikke selv gør det. En garant kan f.eks. være en forældre, og du skal derfor vedhæfte en kopi af deres lønseddel.
Vær forsigtig hvem du deler din dossier med, men sørg for at have den klar, da det kan være en fordel af være hurtigt ude, når en lejlighed bliver ledig.

 

For studerende

Hvis du er studerende, er det muligt at søge et værelse i Universitetsbyen "La Cité internationale universitaire de Paris" gennem Det Danske Studenterhus - La Fondation Danoise. Du kan læse mere om Studenterhuset, Cité Universitaire og ansøgningsprocessen på deres hjemmeside.

 

Links til boligsøgning

alouer.fr
seloger.fr

appartager.com
pap.fr
fusac.fr
fnaim.fr
entreparticuliers.com
lefigaro.fr
agences-reunies.com
colocation.com
paris.fr
leboncoin.fr
lacartedescolocs.fr

På facebook

Du kan prøve at søge efter bolig med et opslag på kirkens Facebookgruppe Padam Padam, hvor du skriver lidt om dig selv og hvad du søger. Hold også øje på gruppen generelt, da der ofte bliver postet opslag fra folk, der lejer lejligheder/værelser ud.
Ellers er der mange andre grupper på facebook med annoncer. Søg fx. på Colocation Paris eller Location Paris. Klik her for at se et eksempel

Husk altid at være forsigtig, når du er i kontakt med nogen, du ikke kender. Stol på din mavefornemmelse!


 

Følg os