Værtsfamilier

Som au pair i Paris vil det naturligvis oftest være franske familier , som du kan komme til at arbejde for og bo hos. Dog findes der også nogle fransk/danske familier i byen samt familier med andre nationaliteter . Nogle franske familier ønsker en au pair, som taler engelsk med børnene for at styrke deres sproglige kompetencer. Det kan være en fordel for dig at finde et job hos en af dem, hvis det kniber lidt med det franske sprog.

Nogle familier bor i forstæderne til Paris, de såkaldte „banlieues" og andre bor i centrum.

I Paris bor familien typisk i en gammel herskabslejlighed. I disse familier bor au pairen ofte uafhængigt af familien på et såkaldt "chambre de bonne" (tjenestepige-værelse). Disse værelser er placeret på øverste etage i samme ejendom som familiens lejlighed eller i en ejendom et andet sted i byen. Værelserne er som regel ret små, men kan alligevel være meget hyggelige.

Som udeboende au pair skal du selvfølgelig have alle måltider hos familien, også i weekenden, hvor du måske ikke arbejder. Mange udeboende au pairs er glade for denne boform, da det gør dem mindre afhængige af familien. Andre føler, at det kan være svært at blive rigtigt integreret i familien.

Hvis du er au pair i en forstad til Paris, vil du næsten altid komme til at bo på et værelse i huset hos familien, og dermed vil du også kunne opnå en tættere kontakt til familien. Ulempen ved at bo i en forstad er naturligvis, at du skal bruge tid på at komme ind til Paris. For nogle tager det dog kun ca. 10 min. at komme ind til centrum med de såkaldte RER-tog, medens det for andre kan tage op til 45 min. afhængigt af, hvor forstaden ligger.

Inden du bliver au pair, er det derfor vigtigt at overveje, hvilken boform, du kunne tænke dig, og hvilken geografisk placering, du vil foretrække.