Åh, Paris...

Paris er en fantastisk by. En by, der emmer af historie og storhed og bugner af flotte bygninger, spændende museer og hyggelige kvarterer. Eiffeltårnet, Triumfbuen, Sacré Coeur, Notre Dame og Louvre hører til de mest kendte og besøgte seværdigheder, men Paris rummer mange andre steder, som måske er mindre kendte, men mindst lige så fascinerende. Der er med andre ord hele tiden nye steder at udforske, så som parisisk au pair går du en spændende tid i møde med en unik mulighed for kulturelle oplevelser!

Men den parisiske tilværelse som au pair er ikke altid fortovscafeer og croissanter, og det er derfor vigtigt, at du gør dig overvejelser herom, inden du påtager dig det store ansvar, det er, at tage sig af andres børn...

"På lige fod"?

Au pair er et fransk udtryk, der betyder „på lige fod" og betegner en ung kvinde eller mand, som er ansat hos en familie til hovedsageligt børnepasning og lettere husligt arbejde. Det er meningen, at au pairen skal betragtes som et medlem af familien, men da der ofte er store kulturforskelle mellem dansk og fransk levevis, kan det være svært at opnå en direkte familiær status hos en fransk familie.

Kulturforskelle og tilpasning

Hverdagen kan i mange familier se meget forskellig ud fra den hverdag, du kender fra Danmark. Forældrene arbejder generelt mere og kommer senere hjem. Børnene er vant til at have en ny au pair hvert år og vil derfor prøve grænser af den første tid, fordi de måske er vant til en hårdere børneopdragelse end den, du kender til. Som den udefrakommende skal du ikke forvente, at du kan „omvende" familien til at tænke anderledes. Det er i stedet dig, der må vænne dig til andre normer.

Et fuldtidsarbejde med ansvar

Au pair-jobbet er en fantastisk mulighed for at lære det franske sprog og den franske kultur godt at kende. Men man skal ikke glemme, at det også er et rigtigt job, som ikke er lige sjovt hele tiden. Når familierne søger om at få en au pair, er det ikke fordi de ønsker at få et ekstra barn i familien, men fordi det er en god måde at få en stresset hverdag til at hænge sammen på. Det er derfor vigtigt, at man har gjort sig nogle tanker om, hvad det er, man går ind til. Jobbet vil hovedsagligt bestå af børnepasning, og i den forbindelse er det også vigtigt, at du er bevidst om det ansvar, du påtager dig, og at du selvfølgelig er glad for at være sammen med børn.

En velovervejet beslutning

Det er en svær situation for familierne, når deres au pair stopper midt i forløbet, fordi de alligevel ikke ville være au pair. Du må derfor være indstillet på, at det til tider vil være meget hårdt at skulle passe børn, vaske op og stryge, men det hører nu engang med til det at være au pair. Derudover er det vigtigt, at du er åben og tolerant og kan acceptere at indordne dig under nye og andre forhold.

Og husk, at det er den franske kultur, du er taget ned for at møde på godt og ondt. Hvis alt var som derhjemme, ville oplevelsen ikke være den samme!

   Hilsen fra ungdomsrådgiveren